Boleh ke nak makan ramen

Sekarang saya 17 weeks, boleh ke kalau nak makan ramen??? Risau kot jadi apa2 kat baby kalau makan pedas #firstmom #bantujawab

7 Balas

kalau awak mmg teringin bole je, bole letak perencah dia sikit n makan utk rasa je. sbb takut pedih perut ja. saya dulu time 3rd trim baru dpt makan, tuh pun nak dkt bersalin sbb husband tak bagi, tapi lama2x kesian , just makan sikit je la. bagi hilang mgidam .

rasa was2 makan sikit je saya 3 kali pregyy tiap minggu atau bulan kalau tak makan ramen rasa kemurungan sangat 😅 depens orang juga. Ni kisah saya 😘 if rasa was2 beli ramen pink tu cabonara pedas dia manja2 warna hitam tu memang letop sedap pedas dia heheh 🥳

sy awal 7weeks dh makan berkali2 wak 😭 Sbb xleh masuk makanan lain. Alahan kuat. Bleh makan ramen pedas2 je. Risau jgk kt bby. Tp alhamdulillah okk sj. Try la dlu. Kalau was2 baik stop gitu

ramen pedas lah awak. kalau ramen pink tu bolehlah sesuap dua. kalau pedas2 nanti awak nak membuang dah satu hal plak kalau sembelit.

actually i pun makan je tp i letak perencah tu sikit je so far baby okey sihat je

mkn buat2 rasa jak.. sesudu dua