saiz kandungan tak sama dgn kiraan first day last period

Hi, nak tanya.. ada tak siapa2 kat sini ada pengalaman ukuran kandungan x sama dengan kiraan first day last period.. Mcm saya kalau ikut kiraan last period patutnya dah 10 weeks, tp buat ultrasound haritu size kantung 6 weeks 5 days... Dr suruh repeat scan semula next week.... tq in advance...

28 Balas

Saya pun sama. EDD kalau ikut period dan kalau ikut scan beza dalam 3 minggu. Tapi sbb period x teratur so ikut EDD masa scan. So far development baby tally dgn weeks.