Due date ultrasound tak cun dengan due date last period

Hi momsies. Haritu masa first check ultrasound baby, doc cakap kandungan baru berusia 6minggu. Tetapi kalau ikut kiraan last first day period, dah masuk 3 bulan. Ada sesiapa yang boleh tolong bagi pencerahan? #firstbaby #pleasehelp #1stimemom #advicepls #bantusharing #ingintahu

1 Balas

Period jenis tak teratur/tak dtg setiap bulan ke?

2y ago

Mungkin tarikh persenyawaan tu lewat dari yg sebenar. Mmg selalu je date tak sama dgn lepas scan. Takpe 2 minggu lg scan lagi untuk tengok perkembangan janin mcm mana ye. Moga dipermudahkan semua