Kiraan usia mengandung bagi irregular period

Hai mom, nak tanya kalau kita irregular period , kiraan kandungan guna first day last period memang berbeza ke dari result scan? #bantusharing #firstmom #pleasehelp

4 Balas

yeap scan akan beza dgn kiraan first day period sbb kiraan first day period mostly works kalau cycle normal 30 days gitu, tapi bila you irregular, your ovulation day lari, tak semestinya day 14,15... mcm i pun irregular sejak breastfeed, selalu day 27,28 ovulate.. gitu so thats why scan je yg mmg sah sah tunjuk kandungan kita tu besar mana insyaAllah

Syukur alhamdulillah. First pregnancy takut kalau ade keraguan. Effect emosi saya dok mikior nye

Ya betul. Irregular period akan berdasarkan dating scan. Itu yang tepat.

5mo ago

Oct 1 tak silap, scan dia bagi due date Nov 7 😅 and baby alhamdulillah keluar Nov 7 tu

alhamdulillah hehe, take care ya! congratulations 💞