GBS

Nak tanya ada tak mommy’s yg pregnant dan doc detect u ada gbs? Biasanya kalau gbs bersalin kena induce ke? Doc diagnosed i +ve gbs n rasa risau sgt skrg ?

4 Balas

Cmne blh tau gbs tu eh. Kena bgtau doc ya ade keputihan yg byk. Ke cmne.

4y ago

Majoriti yg i baca mmg ada keputihan yg banyak tp i tak ada keputihan byk pun. Ada pun on off n tak byk. Haritu 35weeks ada bloody shown pergi hospital doc ambil vaginal swab n detect ada gbs. Kalau u ada keputihan yg byk better inform doc u. Lebih baik tahu before deliver drpd tak tahu langsung