Sangkut GBS 30minggu 5hari

Assalammulaikum mummys 🥹 nak tanya kalau +ve GBS bersalin czer atau normal ? Lagisatu kena bersalin awal ke ? Anak first rasa macam sedih sikit dapat tahu +ve GBS 😢

7 Balas

gbs blh bsalin normal. cuma sblm bsalin tu dktr akn on ubt pd ibu dan lps bsalin bby di bawa straight ke wad dulu utk pemantauan.

3mo ago

Alhamdulillah lega dengar rasanyaa 🥹 first baby so tak tahu sangat 😢

saya pun gbs +ve, risau jgk ni sbb keputihan warna hijau hari2 ada🥲 awak ada keputihan jgk ke?

3mo ago

tu la saya sehari minum banyak air putih, tp yogurt tu belum try. esok la start makan yogurt. dah masuk 30w3d ni risau nya setiap kali tengok pantyliner rasa down🥲

kalau nk check gbs, biasanya diorang check ambik sample mcm tu je ke atau check by mulut itik?

2mo ago

Sokay dear dont worry ❤️ think positive jee . Macam mana saya ikhtiar satu benda nie untuk rendam miss V harap okay laa 🥺

Saya pun baru tau positive gbs. Semoga urusan kita dipermudahkan. dapat bersalin normal.

2mo ago

Nervous jugak. First time mom. Tp saya baca dalam group fb ramai ja positive gbs bersalin normal. Asalkan bgtau dr supaya dapat on antibiotik.

Sis sama mcm sy, 30w5d dan sy pun gbs .. inshaAllah doa baik baik. Hrpnya tada apa

3mo ago

Tulaa berharap sangat tak ada apa ii berlaku 😔

sis, apa tanda2 gbs erk? keputihan gatal ke or mcm mana?

2mo ago

Aah yaa doktor ambil sample pastu dorang check laa . Result makan masa dalam seminggu macam tu . Nanti kalau ada next appointment baru dorang bagitahu

try cari canberry juice amalkn