Gbs+ lepas bersalin

Ada ke yg tak pernah check keputihan masa pregnant tapi lepas bersalin baru tau gbs+ ? Atau doc akan check abnormalities kat baby ke untuk detect anak kena jangkitan sebab gbs?

2 Balas

Right after lahir doctor akan terus check conditions baby. Kalau ada something wrong baru dia test itu ini. Pernah baca kt group kelab ibu mengandung di fb lepas bersalin baby dia kena tahan ward sbb ada banyak complications yg menyebabkan kecacatan. Last2 doctor ckp sebab gbs . Taktau la sebab tak on antibiotik time bersalin ke sebab apa. Tp ramai juga yg ada gbs tak sempat on antibiotics baby okay. Doa yg baik2

1w ago

Tulaa, tak berkemampuan nk ke swasta.. dah inform kk, diorang taknak amik sample. Takpela redho je.. kt hosp boleh request ke amik sample?

Sebab tu bila keputihan banyak/berbau/gatal/tuka warna,bagitahu je misi yg cek tu nanti dia akan suruh doktor test sample bawah

1w ago

Dah pernah bagitau, misi just kata ok je