GBS

Nak tanya ada tak mommy’s yg pregnant dan doc detect u ada gbs? Biasanya kalau gbs bersalin kena induce ke? Doc diagnosed i +ve gbs n rasa risau sgt skrg ?

4 Balas

Sy ade gbs, tp doc xde plak mention kne induce.. Cume klau ade tanda2 bersalin kne cpt2 ke hospital utk masuk antibiotic.. Gbs ni x bahaya pd ibu tp sgt2 bahaya pd baby.. Doc pesan klau ade kluar lendir/darah/ketuban pecah or ape2 tanda nk bsalin trus ke hospital jgn tangguh2.. And jgn lupe mention pd doc/nurse kite ade gbs spya x tlepas pandang

4y ago

Sy dah 36 weeks