36weeks

Nak mntk tnye sejekap ,bukaan 2 cm dh blh bersalin ke?

14 Balas

Puan 36 minggu kalau dr segi hospital adalah pramatang, kalau da rase mcm contaction pain dinasihatkan ke hospital terus, kalau dr boleh stopkan contraction pain tu dgn bg ubat lg bagus, anak lahir pramatang ada komplikasinya sebab ada organ especially paru2 x betol2 matang lagi, baik pergi hospital terus, if dr boleh bantu dgn ubat untuk stopkn contraction tu diorg akan bg, tp if ditakdirkan dah mmg x leh stopkan bukaan tu dr akan teruskan prosess bersalin tp dr bahagian kanak2 akan ada semasa puan bersalin, untuk standby if ade apa2 berlaku dekat anak puan

Kawan saya melahirkan anak dia 36minggu genap. Lahir 2.14kg. Alhamdulillah dia kata baby dia okay, boleh bawak balik sekali. Punca dia bersalin awal sebab leaking air ketumban tapi tak kelua sekali banyak, cuma kelua sedikit sedikit.

4y ago

Ok. Sis dh berapa minggu tu?

Ada je yg bersalin 36w..jnji berat baby dh 2kg++..biasanya buka 2cm tu x semestinya bersalin dlm ms terdekat Kdng2 jadi minggu depan bru bersalin.. Sy dulu ank ke2 mcm tu

Belum boleh sis.. Bukaan 8 ke atas 😊 tapi kalau 8 tu rasanya kena tunggu lagi sis smpai 10 🤗 sbb biasanya klau 8 bumil tak tahan takut d vacum 😢

Pengalaman sya sis gik sepital je,, doc Check dh 5cm kjap 10 mnit lepas tu dh bsalin... Alhamdulillah kjap je dkt lb

4y ago

Masa 36 weeks ke sis? Perut sy sejak masuk 36 weeks ni kerap je mngeras. Anak kedua. Dulu czer induce so taktau sgt pasal tanda2 ni sgt. Huhu

Biasa bleh kwn syg 36 mingu da branjt

sayaa bukaan 8cm baru bolee terann .

Biasanya doc suruh balik rumah dulu

5y ago

Okay sama2

Belum..kerapkan berjalan..

Belom bole lgi..