Dilate 2 Cm

Hai bunda nak tanya kalau hamil 34 weeks tapi dh bukaan 2 cm adakah tempoh bersalin dekat? Tapi saya takda gejala kontraksi cuma nyilu di tulang belakang saja. Mohon info yang pakar tq

2 Balas

34minggu pun dah boleh bersalin awak cuma risiko pada baby la jadi pramatang .. 2cm dah boleh pergi hospital pastikan kira berapa lama baby mengeras dan pastikan jugak turun tanda

Saya rasa baik awak pergi check cepat! Macam dah nak bersalin je