Bukaan 2 Cm

Hai mommy2 sy nk tnye berapa jam ye bagi anak pertama untuk bersalin.. Sekarang bukaan baru 2 cm dan sudah turun darah...

7 Balas

Ikut bdn masing2 rasanya.. tapi suma artikel ckp 1 jam utk 1 bukaan.. lain pula,kalau sy dulu 2cm masih kena suruh pulang. Sudah turun tanda tapi blum boleh masuk hospital. Jadi ambil 1 hari setengah jga lah tida pergi hospital sbb sy tidak rasa sakit2. Sampai lah 3cm sy masih tidak rasa sakit yg betul2, main2 jer rasa sampai lah sy malas tunggu jadi sy pun pergi hospital, bila sy di suggest pulg atau stay d hosp sy pun pilih hosptl.. skali bukaan berlaku malam tu jg start jm 7mlm cek lagi sudah 3.5cm, masih boleh senyum2.. jm 9 lebih sakit btul2 nangis2 la juga dlm 4cm pecah ketuban. Jam 12 mlm baru 5cm jam 1 lebih rasa mau meneran padahal baru 6cm-7cm. Jm 3:21am baru lah betul2 beranak, bukaan skitar 8-9cm. Terlalu awal meneran,jadi terkapus kapus cepat penat. Hahah

ni depend bdn masing2 .. ada yg kejap je dah bukaan penuh .. yg penting kena banyakkan berjalan supaya bukaan cepat

Sy dari semalam bukaan 2cm nk ke 3cm..pg ni bru ade turun tanda..xtaw la bukaan da berapa ni..dri semalam cek 2cm je..

Sy ank pertama 7Jam baru la 8cm.. Msuk Labour room pukull 12:35am.12:44 selamat lahirkan kan gelgirl sy ni..

saya dulu 10jam. 😅 Terasa masa tu lambat sgt berjalan. mudah2an ank no2 ni skjp.

Sy dulu 3jam cmtu

Depends