36weeks 2 hari

Due saya 15march. Saya nak tanya weeks beraap dh blh start senaman and byk berjalan utk nanti mudah bukaan ya? Ada yang ckp tk blh awal2 takot pramatang. Saya dh 36weeks dh blh start byk jalan ke ek? Tapi tula jalan byk2 sakit pinggang betul hahah. Tulang kemaluan pun sakit gila, jalan macam penguin tp korban juga la sbb nak bersalin normal kalau boleh.

4 Balas

dah bole buat dah.. sy due 14mac hihi, tpi harap baby keluar awal sikit. skrg mcm2 senaman dh buat. kaki bengkak pun gagah buat jugak 😂 berjalan pusing slow2 dlm rumah ckupkan 5k step. Smoga dimudahkan awk nnti😘

2y ago

sama la due kita. sy ni hari2 tggu ada tanda haha tkda lagi. hri2 exercise, main gymball tapi takde sakit lagi

saya dh 37 weeks 5 days, baby dh turun bawah cume x engaged lg, kepala dia x betul² lock dlm laluan,, doa kn saya,, x larat jugak dh ni 😂😂

2y ago

@ siti zaharah, mule² tu nurse check, pastu dr check n scan pon ckp bende yg sama. cuak jugak sbb anak first, 37 minggu baby x engaged lg, klu yg dh penah bersalin depa x risau sbb laluan dh ada 😂.. kite yg first risau psl structure pelvic ape la.. plus saya gdm on dc,, hopefully semue okay la, aamiin, semoga awak pon dimudah kn.

Due kita sama, anak first harap 37 week’s above dah bersalin tak larat dah bawa perut🥺

2y ago

haah boleh berjalan pun bagus. kalau jalan itik tu memang sakit sis kalau pelvis tgh sakit. better guna bola yoga. bola yoga boleh kurangkan sakit pelvis juga. semoga dipermudah urusan awak😘

skg pun bole sis 😆.

2y ago

tq sis😘