Bag ziplock

Nak minta pendapat ni. Saya dh start nk prepare barang2 baby. So ingat nk beli beg ni untuk bju kat LR nanti. Biasa mommies2 semua beli size yang mana ya? Dan nak isi apa ja dlm ni nanti ? Baju , lampin , pampers lagi?

Bag ziplock
17 Balas

1. 2 set utk semua brg baby 2. Utk pad, socks, getah rambut, baby wipes 3. Utk 3 in 1 nestum, kurma, sachet milo, susu etc, biskut kering (bleh bwk dlm labour room, lapar je amik) 4. Utk selipar nak pakai dlm wad 5. Utk nursing bra, disposable panties, breast pad 6. Utk letak buku, sleep mask(ttp mata masa dlm wad bersalin while waiting / dlm wad) 7.utk letak toileteris kalau x de beg sangkut tu. Benda tersusun lagi senang nak cari.dpt2 kalau time covid ni..semua kena buat sensorang.

4y ago

Goverment hospital I x sure... I bersalin dkt private, nurse siap tlg letakkan beg brg makanan I dkt2, n pesan kalau nk minta tlg amik kan ape2 tekan je loceng😅

Sy beli kat tesco je ziplock ni . Yg untuk mknn tu . Saiz M . Murah n byk pulk tu .. Utk LR, sy letak pampers, bedung ad hoodie, baju . Utk day 1/2/3 sy letak pampers, set baju sluar, mitten booties, topi, kain lampin, bedung . Huhu . Muat je ..

Bagus sedia macam ni. Senang nurse nak uruskan masa siapkan baby nanti. Saya pun baru lepas bersalin pagi tadi sy sediakan dalam beg mcmni je. Nurse cuma amik baju, pampers dan selimut je utk baby. Yg lain tak perlu. Jgn lupa pad kita juga 1

4y ago

Seluar baby xperlu ye sis. N baju tu x kisah ke lengan pendek atau panjang

Ni pengalaman akk la ye.yg utk bersalin means time nk msk LR semua anak akk lahir..nurse hanya minta pampers,baju sahaja tanpa seluar dan selimut baby.lepas tu naik wad mommy nak lap anak ke,time tu nk pakaikn seluar skali pun boleh.

sy ank ke3 beria bt mcm ni.last2 xguna pn.hehe..sbb ank admit scn..nk blik bru pakai baju.tp ok bt mcm ni,tsusun n mudah.lr letak baju butang lgan pndek,pampes,bedung.yg len blh tmbh srung kaki/tgn.plastik tu sy bli kt eco jek.

Sis da brapa week. Sy pun baru nak start packing mcm ni jgk.. plan letak bnd basic je. Baju, pampers, bedung, topi. Mitten n booties tu tak sure kena ltk ke tak.. sbb first time nak bersalin kt gov.

Kt LR nurse mntk baju,mitten,bedung,barut,tuala,pampers. Packing jgk baju2 utk wktu siang & mlm baby. Asing and tulis spya sng nak bg nurse. Pampers bwa lebih, tisu basah, mnyk telon.

Mse nurse buat lawatan kt rumah...nurse susunkan Bju lengan pjg Mitten Booties Tuala yg ade topi skali Pampers Bedung Smua 1 set utk bwak msuk labour room sy pon packing sesiap mmg...

4y ago

Ye btul sis... Nurse tmpat sy pon ckp...letak byk2 nty tkot tercicir2.. Jd mmg buat 1 je smua.. Yg lain nk bwak byk pon brg3 smua yg pd ibu je..xkisah byk mne...pampers tu mmg bwak lbih utk kt ward... Cuma kt labour je 1...

I dah beli. Sebiji cam ni kat shopee. Letak brg pampers,baju sepasang,selimut, and 1 set topi +sarung tgn dan kaki.

4y ago

Size M sis.

Size Besar senang letak smua barang baby dlm tu. Pamper, baju sepasang, stokin, srg tgn & barut.