Gender scan 20 weeks 2 days

Hari ni scan kat sonobee and the result its a girl🥰.. nak minta pendapat mommies dlm ni, korg beli baju more to nb size or 3-6 months? So far sy dh beli 4 psg baju 2 nb dn 2 psg 3-6 months, mittens 2 psg, towel 2 psg.. sy dh start beli sikit2 so tklah rsa duit kuar byk sgt bila beli skli gus .. sharing please

Gender scan 20 weeks 2 days
4 Balas

Sya haritu husband dah berabis push suruh beli baju & barang baby sikit2. Time tu taktau gander lagi. So sya buat taktau je. Lepas buat details scan kat sonobee @ 22weeks, tau gender terus start beli baju sikit2. Konon nya lah nak beli sikit2 🤭 sekarang kalau kira2 balik habis banyak juga just untuk baju2 baby 😂 hampir tiap hari abg poslaju/jnt datang rumah hantar barang 😂 tu baru baju 0-3 & 3-6. Tak beli lagi barang2 lain. Tapi okay juga start beli awal. Taklah rasa sakit sangat dompet tu kalau beli sekali gus. Barang2 baby pun mahal2 dah sekarang 😭 better target and buat budgeting tiap bulan nak beli apa.

1y ago

Normal rupanya bila dah tau gender terus semangat nak beli baju 🤭😂 sya sampai husband marah. dah banyak beli baju takut ada yang tak sempat pakai sebab baby cepat membesar. Sekarang dah stop beli baju nb, focus nak beli barang2 lain lagi pula.

Newborn 5 pasang pon ckup. Mereka cpt mmbesar. Better lebihkan 3-6 months. Napkin kena banyak. Mitten dan towel xde masalah lebihkan beli yg murah2 pon xpe.

sy terus beli 3-6month pnya..sbb baby cepat mmbesar

awallll sy xbeli ap lg hehe

1y ago

hehehe, klu beli sekali gus byk duit nk pakai better beli sikit2..so setiap bulan boleh target nk beli apa