Prepare Brg Bersalin

Hi ibu2 sekalian, Mana satu yg ibu2 pernah bawak pergi hospital untuk bersalin? A. Bagasi size kecil/medium B. Beg baby + beg ibu PS : sy akan masukkan dlm ziplock utk labour/day 1 and etc, just nak tahu bwk bag mcmane yg sesuai. 2) stockin berpantang yg mcmane ibu2 dh beli/ pernah pakai yg sesuai ?? Tq

11 Balas

Yes i pun plan nak buat plan B. Beg mumy and beg baby. Senang nak asing kan brg2 n nak cari brg2 keperluan baby n momy pun senqng, almaklum lah yg tolong mencari nanti husband, tu yg payah klu brg2 baby n mumy bercampur.. Sll nya husband cari barang tak pkai mata tp pakai bulu mata haha.. Brg dpn mata blh x nampak lagi2 time tgh neves bini nak beranak 🤭🤭

Sy buat yg B, nasib bwk byk sbb kena warded 4 hari sbb czer, tp baby kena tahan nicu so lansung tak terguna semua baju baby, hari ke 9 baby dpt keluar nicu baru dpt pakaikan baju baby ☺️

Saya dulu sekalikan beg besaq. Sekali duduk ward tak sampai 12 jam pun. Huhu. So I think prepare barang untuk 2 hari dah cukup, pakai tote bag je dah cukup

4y ago

yang ni saya suka.. komen yg bernas..yg penting kne extrakan makanan.. tu la nak stdby jgak ni, tq sis

Sy buat plan b haritu cuma kalau bersalin gov bwk bju baby lebih sikit sbb nnt nurse akn mntak..kalau swasta bwk baju baby utk discharge baby je..

sy prepare jenis B..beg bby tu asingkan siap2 persalinan nya mcm yg mommy buat ziplock tu..senang nk cari n capai je..hehe

Dua beg. Senang nak cari barang baby/barang mommy. Kalau bawak satu beg susah pulak nak cari, nak bukak.

saya bawa beg size medium je, keperluan saya dan anak tu utk 2 persalinan mcm tu.

Say bawa 2 beg , 1 tuk sya 1 lg tuk baby .. Supaya senang xpenat nak bongkar sn sni

Saya akn bwah 2 beg.. beg for me , and the other for my baby..

Saya buat yg B... Bwk stoking tebal bulu2 masa tuuu