Hai ada x pengalaman pregnant 6 bulan naik speedboat ke pulau perhentian? Hentakan kuat tak? Boleh x

Naik bot laju

11 Balas

26/8 saya cancel trip saya pergi pulau redang. Ticket flight pergi balik burn, pakej percutian pun burn. Sbb ada naik speed boat nanti. Suami suruh duduk rumah je jaga kandungan. Lagipun ini kandungan pertama kami. Btw saya booking semua tu sebelum saya tahu yg saya pregnant. Skrg dah 20week. Doa kan kandungan saya sihat sehingga melahirkan nanti. 🙂

2y ago

sme sis..trpkse cancel..mulut2 owg ade je yang kata x de ape pun naikk boat...x kuat hentakan...tapi sye dah prnh pergi, mmg rasa hentakan..sye pedulikan je mulut2 owg tu...apa2 kite sendri jugak yg tanggungg

berani😌 sy ni dr awal pregnant dh set nanti 7bulan nk p bbq kat kawasan air terjun. tp sampai masa bgtahu kt suami. suami tak bg. takyah la. awk tengah sarat. nanti jalan licin. pastu kawasan hutan lagi. nanti anak besar sikit kita p. lani 38w. tliur tgk air sungai,😆 tp akur sbb kata2 suami utk kebaikkan kita.

Jalan highway pun boleh pendarahan sis,inikan pula speedboat..🫣baik elakkan dulu..sy dr melaka ke kl..kl ke pahang..pahang ke kl..lpas tu balik melaka sbb ada urusan kluarga, 3 hari kmudian ada spotting sdikit tp Alhamdulillah baby ok..kena scan perut n cek bawah sekali seram owww..#6bulan

Naik la sis.. sy pregnant 13week hritu naik speed boat memang terhentak sedikit tapi elok sis duduk belakangggg skali dekat dgn driver and angkat2 sikit ponggong. Saya dh 20w sekarang alhamdulillah ok, tapi da smpi pulau make sure rehat betul2 ya

kalau berani amek risiko & takda pilihan, boleh naik tp duduk di belakang dekat dgn boatman. jgn dduk di bhagian depan sbb depan mmg akan melambung tinggi klau langgar alun. + lapik montot tu dgn apa2 yg lembut ntuk extra serap hentakan.

tk digalakkan sis naik speedboat... fmly sy hri to gi cuti sy xdpt ikut sbb kandungn dh besar... bahaya untk kndungn bila naik bot laju kesian baby dlm perut

better x payah naik kot. 6bulan baby quite big dah, takut hentakan kuat. tp speedboat sy yg time x pregnant dlu pun gayat dah nak naik.

speed boat mmg hentakan kuat sbb belawan dgn ombak. jadi elakkan.

sy cncel trs lps tahu prgnant 4week

2y ago

sama sis😢😢

Cuba tanya pendapat doktor.