Spe2 Ad Tips X

Mumy2 tlong share cra2 nk cpt bsalin slain pjuk bby sruh kluar cpt... Sy xnk induce, slase mggu dpn last tmujnji dkt kk, klu xbsalin gk.. Sy kne serah dri..ari2 sy smbang nga bby, mtk pmudah smua, tp bby cm sronok duk dlm peyut lg.

20 Balas

Saya bsalin 39w 4d sbb xnk kna induce jga 2 hri bturut2 saya mengemas rumah..vacum semua bilik..sambung ke hall trus ke dapur..malamnya turun darah + lendir dlm kul 2 lbh tapi xsakit..lps subuh bru ke hospital da buka 4 cm..alhamdulillah bsalin 22/10 hari tu pukul 12.40tghr baby girl..selesai da masalah takut over due 😅😅

5y ago

Bukan untung xuntung..xnk induce punya pasal..gigihkan juga sebab nnt nk tinggal rumah 2 bln..pantng kat kg. So kita kemas apa patut dulu. Yg penting berkesan .. hehehe..

Nurse ade bg tips hritu sy dgr, try jln kaki ats pasir pantai pg2..yg lain prnh sy dgr jln itik,doa byk2, solat hajat,suh suami tolg tiupkan air yasin permudahkan jln,bersama suami, ad jgk terbaca artikel psl nenas yg triggered contraction, tp xprnh plk sy cuba..semoga urusan sis dipermudahkan selalu aamiin..hehe

5y ago

Insyllah.. Nk bsma suami 2 mmg xdpt la sb suami busy kje, cuti ssh nk dpt, nk bsalin bru dia blh blik.. Urmmm.. Tq bg tips. Nt sy cba la..

sy buat apa2 yg dikatakan as natural inducer.. minum air kelapa, mkn nanas tp jgn byk2 sgt, urut breast, bykkan cangkung, squat.. tp urut breast tu berkesan pd sy.. sy start buat urutan pd breast masuk 40 minggu.. sy bersalin 40 minggu 4 hari.. alhamdulillah..

5y ago

sama mcm marmet.. boleh google sis

Bykkan bersama suami sis.. Natural induce.. Sy baru bersalin sabtu lps..kena serah diri juga kat hosp.. Alhamdulillah.. Check2 da ada bukaan.. Bersalin normal, tak koyak, baby kua lancar je..

5y ago

Sy dh slmt bsalin

Huhu sama la sis selasa ni last app dgn doktor 🤭 sakit ape pon tak lagi. Cuma rasa perut makin mampat je skrg. Kalau jalan banyak baru rasa senak2 and sakit sikit2.

Mindset penting sis...bcakap dgn baby...pujuk dia..kluar u tuk lihat dunia luar...mindset tu setkan..nnti baby lahir, baby akan lahir hari ni .. jam ni...

5y ago

Dh.. Sy dh set ari2.. Pjuk bby ari2..

Samala...memacam dah buat.berjalan jauh sampai turun berat badan😅😅😅😅.bukan baby yang turun.risau jugak fikir

5y ago

Heheh.. 2 la redha je..tp mtk2 kluar sblm kne induce

seram memikirkan kena induce 🤣🤣🤣 trauma kejap uhuks ape pun moga dipermudah urusan bersalin sis 🤲🏻❤️

5y ago

Org kata sakit. Doc sendiri kata sakit sis. Saya pun takut ni. Minta² xnakla kena induce. Saya pun dipaksa bersalin awal. Harap baby kluar sblm due.

Buat urutan perineum jgk sis. Slow2 rangsang otot bahagian situ. Banyakkan bergerak.

Try mnum Milo cmpur dgn majerin sis.. Smoga dipermudahkan yea..

5y ago

Huhuhu... Msih trsa mjrin dbibir.. Huhuhu.. Insyllah amin