overdue

Hai momy2 smua doakn urusan sy utk bsalin dprmudahkn allah smoga bby dn sy slmt sbb klu Jumaat xbsalin jg kna serah dri lh utk induce xdpt bygkn skitnya mcmn kn #babyfirst InsyaAllah.smoga momy2 smua jg dprmudhkn bsalin nti Aamiin.

13 Balas

Induce ikut org sist😄 pglaman 2017 3roomate, 33 kena induce include me😅..induce jam 8pagi sorang dah kena sorong pg labour on 11am sy on 5pm sorang lg tinggal x tau pkl brapa dia kuar or maybe 2nd induce sbb sy time sakit tu dia lansung x rasa sakit apa2😆 even dlm sakit2 kami 3 still bgurau n ktawa..biar kenalan smlm, tp dlm hti still doa baik2 n sihat kt luar sana..now saya tinggal 1week 5days😂.. Tp bagi sy induce n sakit bsalin normal x jauh beza la sist, sama la sakit dia..bagi sy la😅..Smoga sist besalin dgn lancar n jaya k, x lama lg turn kita pulak🤭

Saya trauma dgn induce,anak sulung Saya induce sakit double..Tak bole terungkp Kan,masuk ubat pagi selang berpa jam dah de rasa sakit Pai 10 malam Bru bukaan 4cm pecah ketuban masuk lb.lepas tu skit dia tu betul betul macm nyawani hujung tanduk😂.no sacond baby harap harap Tak overdue..27hb bulan ni due babyke2

Sy induce ank kdua. Rs nya xbeza pun dgn ms lahir ank sulg puan. Ats org msg2. Tp mmg la mencabar ank sulung sbb kite xde pglaman lg tp ingt satu je Allah swt adalah sebaik2 penolong. Semoga urusan awk bersalin dipermudahkan,dipercepatkan, diberi kesihatan kedua2nya drp semua segi. Aamiin yra

Mcm sya dlu pun mcm tu smpi 5 hari kt dlm wad.. Bbu dah overdue 7 hari last2 kena induce jg.. First induce kena masuk belon bgi besarkn cm tpi xdah bgi kesan langsung.. Bukaan still 2cm.. Lepas tu kena masuk kn induce ubat waktu pagi and mlm nak dlat jam 9 bru bukaan 4cm trus masuk LR..

insyaAllah dipermudahkn amin.sy pu induce.wlpn rmi ckp sakit,set dlm mind ckp x sakit.insyaAllah x ad la sakit sgt. 😁

5y ago

Oo bgtu ya aamiin smoga dprmudahkn allah smuanya.tq sis..

Semoga urusan sis & baby dipermudahkan Allah. Semoga sihat walafiat je nanti. Aaamiinnn3. 😘💖

Semoga di permudahkn urusan Dan di lindungi ibu Dan bby.. Aminn

Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis ❤

Smoga Allah mmudahkn smua urusn sis ye😊

Semoga dipermudahkan segalanye...