Berat Badan

Hey mummy's Tinggi 155cm Berat 56kg Change to get pregnant ke klu berat x sama gan berat badan of I check the BMI normal to this weight n this height. Tq mummy's

16 Balas

Sy dlu berat 45kg sblm preggy..tggi 153... Ms preggy berat 68kg.. la ni selepas bersalin berat 54kg... Kalau ikutkn doc pakar kata sy xde chnces tuk ada ank..sbb ada endometrosis stage 4... Dkt both side ovary..pnh buat operation buang kmdian aftr 2 years ada balik..dh mengidap mslh ni since 2009..operate 2011.. aftr 2 years around 2013 ada balik 2nd time ketumbuhan smpai skrng... Last year sy nikah..alhmdulillah lepas tu preggy.. bile nurse col npe xdtg chckups pd hri sy brpantang hritu...sy bgtw sy br lepas bersalin.. nurse dr hsptl tmpt lm.sy chckup dlu trkejut siap kata..klu ikut rekod klu kes mcmni doc pakar dh note xleh peknen..tp smua tu kuasa Allahkn..kita xblh menidakkan nya..smpai satu tahap sy giveup..siap bgtw husben sblm kwen kata klu sy xdpt bg zuriat sy hrp husben blh trima sy seadanya.. husben kata blh trima..husben kata kne prcy qada n qadar Allah..in shaa Allah jika ada rzki kita psti akn dpt and ada.. bila Allah rs kita dh bersedia utk dpt..in shaa Allah psti akn ada.. pape sis jgn stress n gve up k.. mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Sy ni overweight, tinggi 155cm, berat 84kg. BMI mmg terlebih. Alhamdulillah mengandung secara semulajadi, tp ambil masa 2 thun jugak lepas kahwin baru lekat. Takde kuruskan badan pun. Takde ambil rawatan apa2. Mungkin dah tertulis rezeki. Maknanya, bukan semua bergantung pada fizikal. Semuanya rezeki ketentuan Allah. Cuma, ikhtiar kita yg berbeza2.

Saya tinggi 153cm. Sebelum pregnant berat 78kg. Lepas tu pregnant, alahan teruk sampai turun 8kg. Nak naik berat susah walaupun makan banyak, tapi baby elok je berat & membesar. Sekarang 7 bulan, dah dapat balik berat 78kg. Rasanya ada yang lagi berat pun boleh je pregnant. Cuma kena tengok waktu subur kita

Sya tnggi 148😆 berat 48kg..after 7month married,baru pregnant ..and now pregnant dh 38week5days ..tnggu msa ja ,tpi bby still taknak kluar ..berat skarang dh 57kg 😅pujuk bby hari2 pon taknak kluar jgak ..harap tak lepas due la ..hehe ..

saya 152 berat 55-56kg. pun msh boleh mngandung.semua tu kuasa Allah ❤💋 alhmdulillah sekarang dah 32week. tp kalau blh control & diet la kalau rasa bdan berat kan.tp dlm dunia ni,mknn mana yg tak sedap 😭😭 hahha over pulak

Saya tinggi 155cm berat 90kg alhamdullilah saya skrang pregnant 11week dan berat badan pun turun 85kg 😘insyaallah kalau rejeki takkkan kemana😘saya kawin 1thn terus dapat cahaya mata😘rejeki diberi allah S.W.T🙏

Syg 153 berat 66....period irregular,pcos...diet pcos bru ad rezeki,kdng faktor kesihat,hormon boleh cek doktor utk lebih tahu pasal tubuh badan kita sis,lpas tu ikhtiar cara apa sekali pn..

sy tinggi 159cm. berat masa booking 50kg. kandungn 3-5bulan turun mendadak smpai 45kg. itu normal sbb morning sickness, mual n xde selera makan. skrg 38week 60kg.

Saya masa awal pregnant 77.7 dengan ketinggian 156. Alhamdulillah. Di permudahkan. Bkn masalah berat dan tinggi. Masalah kesuburan yang penting.

Tggi sy 160cm, berat sy 73kg...Alhamdulillah after 7months kwen, rzeqi pregnant dtg😍