Tanda-tanda awal nak bersalin

Hi mummys! Boleh tak share experience bila korang nak bersalin?

14 Balas

Sy kluar darah+lendir ..subuh2 tu darah mcm period kluar .. Pagi tu prgi Hosp ,2 Kali seluk ..frst Doc kata bukaan 2cm .. Sec Doc cek xda bukaan ..tapi, sec Doc seluk sakit sgt .. Lusa bru rasa sakit contraction yg kuat dri malam ke subuh .. Subuh tu pecah air ketuban, masuk labour room ,push dlm bbrpa Kali, kluar baby boy..😊

Sy ank 1st tanda drh bb girl,kedua hgga keempat tu skt pinggang mcm terbkr,mmg x boleh tido,semua serba tak kena..bb girl truk hpir 24jam skt contraction tp bukaan blm ada, ank ke5 ni tanda drh klr setiapkali contraction start dr bukaan 1cm tp bb boy. Sblm ni klu bb boy stkt skt pgang je

Sy keluar darah lendir masa maghrib..pastu terus kol suami bawak g hkl..esok tu masa zuhur alhamdulillah keluarlah cinonet kitaaaaa😂😂 Sebelum masuk lr tu doktor asek tanya ade rase perut mengeras tak..sy cakap takde..ke sy yg tak perasan😂😂cuma rase sakit pinggang jelah..

saya mengeras 10min sekali tp kena masuk wad sbb jalan tak buka tp kepala baby dah kebawah ,tahan wad 10hari doc tolong buka jalan 1cm ,pastu buka lagi 1cm sampai 4cm masuk LR contraction 3jam dah rasa nak berak sangat tp jalan 7cm ,teran dan lahir lah baby girl .

Saya ank pertama gan ank keempat pecah ketuban..yg dua dan tiga keluar darah..pertama gN empat lelaki,kedua ketiga perempuan..org kata kalau lelaki pecah ketuban..kalau keluar darah pwrempuan..x tahu aianye benar atau kebwtulan

Ank 1st kluar lendir&darah lpas bpe jam start contraction.. Ank 2nd pcah ktuban time tdo mlm.. Tp lmbt contraction..dkt 24 jam bru bby kluar..yg ke 3 ni tgh mnunggu hari tp blum ad tanda ap pun😅

Sy 3hri sblm nk bersalin kuar tompok darah mcm tu,lpastu hilang..xde contraction lg...hri ke3 tu baru rasa contraction kerap tiap 5mnit..g spital cek bukaan dah 4cm..huhu

Mcm sy xde tanda awl pon..cuma bila scan doc btau kepala bby dah engaged dah siap stanby.... Kalau nk bsalin tup2 tiba2 je akn contraction😊

Sy kluar air ketuban awal..xde rse sakit apa..air kluar dgn byk sndri smpai bsh katil...tp masa nk bsalin sakit,kne induce..

Ank 1st, turun darah. Yg 2nd sy sakit pinggang on/off. Yg 3rd perut mengeras on off.. ank sy tiga org lelaki.