Tanda tanda bersalin

Hi semua. Boleh share tak tanda2 yg mommies alami masa nak bersalin. Boleh share experience? #ingintahu #firstmom #bantusharing

5 Balas

sya ank sulung dgn second sma je sakit..asyik buang air besar skit perut je spnjng mlm smpai ke pagi..pagi tu trus pergi check mmg jln dh bkk..ank sulung xde contraction cuma sakit buang air besar je nurse check rse baby mengeras mcm contraction tpi sya x rse pape pn check jalan dh 3cm tpi hari ke-4 masuk wad bru bersalin tu pn kena pecah ketuban pkul 8am bersalin 2.30pm lambat progres ank sulung ni..ank kedua plak dkt pac dh 2cm masuk wad 3cm lpastu trun darah lendir 4cm lpastu nk check ctg tiber2 doc tngk cntraction kuat sngt tngk2 dh 7cm trus tolak katil pergi labor room pecah ketuban x smpai 2 jam bersalin dh..ank kedua rse skit sbb rse contraction lepas dh trun darah tu..hrap no 3 ni dipermudahkan 😊

Perut keep mengeras, sakit bahagian pelvic then start rasa contraction.. tp sy xde turun darah atau air.. just mengeras n sakit je…

sy first toddler dlu Turun lendir jernih & Turun tanda darah

Saya air ketuban leaking sikit2. Dot dot je.

Saya ank first haritu turun darah