Tanda nak bersalin?

Hai ibu².. korang boleh tak share apa je tanda tanda nak bersalin selain air ketuban pecah?

4 Balas

Tanda2 bersalin - Contraction yang kerap - Air ketuban pecah atau bocor - Bloodshow - Pergerakan baby kurang daripada 10x Cukup ada salah satu tanda terus ke PAC ya. Oh ya, boleh rujuk buku pink juga. Dalam buku ada info ni.

saya bru lepas bersalin saya sakit pingang yang xleh tidur setiap 10 minit dia dtg lpstu keluar keputihan lama lama keluar lendir +darah baru sy pegi pegi pegi dh 2 cm alhamdulillah esok pkol 4 ptg makin sakit pkol 6 terus bersalin 🤲

saya 3kali mengandung, tanda dia contraction je. sakit perut yang kerap. ha tu memang masa dia da. kalau

anak first dlu trun darah plus contraction..anak kedua just contraction..