Baby jaga malam

Mummy2.. mcm mna nk ubah tido baby bagi dia tido lena waktu malam.. lpas masuk 2 bulan dia ubah tido dia waktu berjaga 12 tgh mlm smpai pkul 6 pagi.. dalam 6 jam kalau terlena pn kejap2 ja 10-20 minit.. help me mummy2 ??

9 Balas

bby sy da 4 bulan. setakat ni Alhamdulillah die x ubah waktu tdo lg..sy ngan suami byk try n error jam tdo die..siang hari tdo sekejap2, sejam tdo,bangun main dlm 2jam,pastu tdo balik sejam..buat cmtu sampai pkul 5 / 5.30 ptg je..pastu bwk bby jln2 pusing luar rumah, pukul 7 mandikan, layan die brcakap jap smpai die mntak susu,biase 7.30 lena la die sampai esok pg..bgn jgk tgh malam mntk susu je,kdg2 x..bgn pg ikut mood die,kdg2 subuh da bgn..😃

4y ago

Anak saya 5 bulan this month. Oh samalah kitaaa. Pulun bagi dia letih siang. Pkl 630 dah mula merengek nak tidur. Tak boleh kacau langsung waktu tidur dia. Malam bangun susu je tapiii bangun awal gila pukul 5 haha layankan ajeee 🤗

Baby saya dah 5 bulan ni tak penah lagi berubah rutin tido, cumanya tido siang dah berubah jadi 2 jam sekali and berjaga setiap 2 jam. Nak bagi baby tido awal,saya bagi dia penat waktu siang. By 8 biasanya dia memang dah tido. Malam terjaga untuk susu then lelap balik. Esoknya terjaga pukul 6-7 pagi.

4y ago

Tu la kena try and error jgk la jadual tido dia

Sy pun ank berjga malam tpi hnya mintk susu,rjin2 ajk ank main di waktu siang nnt mlm dia akn tido lena kalau siang dh penat main,ank sy pling lama tido hanya 1 lbih je bila siang ,slpas tu dia akn bgun n main bila pnt dia akn tido sdri skrng , baby bru 4 buln alhamdulillah pndai tido sdri skrng..

4y ago

Nnt lama2 mesti baby awk pndai tido sdri jgk bby sy awl2 je tk reti tido sdri,sy ltk bntl dlm buai nk buat dia rsa tido ats tilam,nnt bila trun kn ke bwh tido ats tilam dia xkn trbgun

Sy bagi baby pakai baby johnson’s lotion yg bedtime.. syukur smpai skrg baby x pndai berjaga mlm, cuma mrengek2 sikit jak bila nak menyusu.. harap membantu 😊

Cuba siang jangan bagi dia tidur lama sangat. Sebelum tidurkan baby malam2 urut2 sikit badan dia, bedung dia..tutup lampu, pasangkan zikir ke..

tawakal je sis..bby sy pn mcm tu gak..mgkin sbb kita masa mengandungkn dia krap berjga mlm n tido siang bnyk jd dia terikut

4y ago

Tu la kadang terpikir mcm tu jgak.. xpa la pelan2 kena ajar ubah jgak 😆

Bagi baby mkn kenyang, minum kenyang, perut x kembung. Bg dia main puas2. Jgn bg tido dr kul 7 - 11.

4y ago

Klau dia jga time sebelum btul2 dia nk bgun msti dia ngis.. mcm mna nk ajak main 😆😆

Cuba bendong baby tu

Ada bedung dia x?

4y ago

Waktu main xbedung dia.. nak bedung bila dah lena dia senang jaga, dah jaga tu trus senyum kat mama dia 😅.. mgkin lepas ni kena bedung siap2 la