Waktu tidur baby

Salam semua ibu2, saya nak tnya. Anak saya skrng nak masuk 2 bulan dah. Dia banyak tidur je. Huhu. Ajak main pon kadang mengamuk nak tido balik. Siang tido, malam pon tido. Jaga nak susu je. Minum susu 2 jam sekali. Pgi2 dia tido lama skit. Time mlm pkul 7 tido lama skit smpai 10-11 bru mntk susu. Lepas tu 2 jam skali. Normal ke?

2 Balas

Normal awak😊 Baby yang berusia 2 bulan memerlukan tidur yang sekarang-kurangnya 16-20 jam total sleep dengan minimum nap time 4x. Saya nak share tips kat awak. Boleh refer milestone checklist baby dalam TAP ni. Checklist ni ikut umur baby kita. Kat situ ada macam2 info. InshaAllah checklist tu boleh jadi rujukan untuk awak supaya tak clueless. All the best🌹

Normal tu. Baby awk dikira easy baby sbb dia nak senang jaga, tidooo je. Anak saya pulak sejenis susah nak tido. Tido pun sekejap2. Pastu nak tido dipeluk. Letak bawah, terjaga balik 😅