Normal ke Bayi 4 bulan berjaga 7-9 jam tgh mlm

Hi mommies.. ade ke ank sama mcm ank sy. Dia cuma tido 4-5 jam je mlm. Lps tu bgn berjaga. Smlm dia tidur pkul 10mlm bgn pkul 4pgi.. lps tu berjaga smpai 11pgi. Bgn pkul 3ptgg..Dia mngntokk tpi mcm tknk tido or tkboleh nk tido ke sy tkthu. Dh puas ulik dodoi ltk buai ttap tknk tido. Mlm tdi dia tido pkul 8mlm lpstu bgn pkul 12mlm.brjage smpai pkul 9pgi .sy dh buntu.susu dh bgi pampers dh tkr. Myk telon dh ltk. Lmpu dh ttup. Zkir dh psg. Tpi mcm tuu jgkk dia cuma mamai2 je kjp lps tu sedar blik terus segar. Mcm tuu laa smpai ke pagi. Lps tu mengamok2. 3jam dodoi tnpa henti pn still tktido. Smpai dh migrain dh ni 😭😭😭😭#bantusharing #firstmom #bantujawab

1 Balas

Over tired. Boleh belajar teknik tenangkan dan tidurkan bayi di medsos Baby Language

3mo ago

Bila dia trjaga cpt2 sy dodoi blik. Tpi tknk tido jgk.. lps tido pkul 9pgi tu dia bgn pkul 3ptg. Aihh tkthu nk buat mcmana spaya tidur mlm..