Bayi 2 bulan suka tidur siang

Nak tanya mommy2 dkt sini mcmna cara nk ubah waktu tido bayi. Baby sy tido siang sepanjang hri dan tanak bangun bila kejut. Mlm2 pulak dia akan berjaga sepanjang mlm. Mommy2 ada tips tak utk ubah wktu tidur baby?

1 Balas

pastikan suasana terang dan banyak bunyi2 waktu siang. Kerap agah2 dia, cuba ajak main..Maghrib tu mula bawa dia masuk bilik, gelapkan suasana, pasang zikir ke white noise ke... bagi ada mood tidur. nnt baby akan belajar Terang=siang=waktu main. Gelap=malam=waktu tidur. Mmg umur mcm tu diorg masih tak biasa dan tak kenal malam dan siang.