bersalin 36week

mummy mummy ada tak yang bersalin 36week ? kalau ada saya nk tanya baby akan duduk NICU atau stay dengan kita ? kalau duduk NICU berapa lama ?

11 Balas

mcm sy ank lahir 34minggu..mcm ttg prtnyaan puan kalau bby stay nicu brp lm..biasanya depends pd kondisi baby serta berat bby ketika itu .jika kurang dr 1.8kg jd kena stay lm sikit smpai achieve berat 1.8kg br blh discharge..jika tiada mslh pape in shaa Allah blh discharge cpt..mg dpmudahkan segalanya amiin

12mo ago

ohhh awk pn jmpe doc pakar o&g sye tk pasti lah sme ade sye msuk wad sbb 6hb nie sye jmpe pakar o&g kndungan sye 37week

depends pada berat n kondisi baby.. mcm anak first sy, lahir 36 weeks sbb dh keluar tanda darah.. check BP, BP pulak tinggi padahal sebelum2 tu okay je.. terus induce.. baby lahir berat 2.7kg, alhamdulillah xde kena tahan NICU..lahir 7.30pg, kol 9pg tu terus nurse anta kat bilik utk bagi susu..

12mo ago

masya Allah..besar juga baby,kalau full term tu confirm 3.8 atau 4kg tu sis..semoga dipermudahkn urusan

Anak ke2 sy lahir 36 weeks, berat 3.45kg 😂 sy sihat tiada masalah kecuali HB low.. alhamdulilah mlm tue bersalin esok boleh kuar gn anak sekali hehe, maybe time tue sy muda kot umur 22 taun bby pun sihat xada masalah.. now anak sy dh berumur 12 taun 😊

Saya pernah bersalin 36 week so far alhamdullilah berat anak 2.9 dan 3.45 kg. Kalau berat baby ok dan baby tak kena jaundice tinggi insya Allah baby xde nak kena nicu. Semoga dipermudahkan urusan puan dan baby ☺️

Saya bersalin ank sulung 35 week , berat 2.35kg xde tahan nicu ke apa .. boleh stay n keluar wad sama2 dngn sy .. dia depends pada berat n kesihatan baby ig xda apa2 boleh je stay n keluar wad dngn kita

Sy leaking 33 weeks bersalin 34weeks. Baby kena nicu 2kg sbb masa lahir jantung dia terhenti.. Bernafas 2 saat je.. Xleh bernafas sendiri. Pastu bila dh blh bernafas sendiri, kuning plak tinggi.

anak first sy dulu 34weeks berat 2.2kg, stay nicu seminggu je utk monitor condition dia. kalau keadaan anak okay blh je discharge

mcm sy bersalin 34 week baby dduk nicu sebulan lebih sbb berat tak sampai 1.8 n terpaksa stay nicu sampai berat dapat 1.9kg

Nicu la sebab 36weeks tu pramatang. Doc akan pantau dulu. Lepastu depends dekat berat badan baby, keadaaan mak nye.

ank sulung sy dlu bersalin 36w x kne thn pun janji berat normal,lpstu berak kencing mcm biase ok dh..