bersalin 36week

mummy mummy ada tak yang bersalin 36week ? kalau ada saya nk tanya baby akan duduk NICU atau stay dengan kita ? kalau duduk NICU berapa lama ?

11 Balas

depends pada berat n kondisi baby.. mcm anak first sy, lahir 36 weeks sbb dh keluar tanda darah.. check BP, BP pulak tinggi padahal sebelum2 tu okay je.. terus induce.. baby lahir berat 2.7kg, alhamdulillah xde kena tahan NICU..lahir 7.30pg, kol 9pg tu terus nurse anta kat bilik utk bagi susu..

12mo ago

masya Allah..besar juga baby,kalau full term tu confirm 3.8 atau 4kg tu sis..semoga dipermudahkn urusan