baby kena tahan nicu

kalau baby kena tahan nicu sbb kuman mmg tak boleh jumpa ke ? and kalau mummy ada darah tinggi tapi sihat buat ape dia nk tahan wad lama lama ye ? sebab lagi lama dalam wad lagi stress lagi naik darah tinggi , sebab fikir pasal baby dah la tak boleh jumpa baby and tngok baby langsung pelik la hospital ni !!! bagi la mummy balik lain la kalau baby sentiasa ada dengan mummy duduk hospital hari² tu takde hal . paling stress bila mummy tak dpt tngok muka baby dari lahir smpai sekarang 😭.

1 Balas

Ye sis, sbb high risk. Masa sy dkt ward, ada ibu yg anknya ke nicu..sama kes. Ibu kena tahan wad sbb dktr nk pantau ibu juga sbb high risk (darah tinggi). Mmg kena byk bsbr..itu prosedur hsptl sndri. Satu lg, klu ibu dh discharge, in case kne dtg balik hsptl, perlu buat rtk semula & byk proses kena lalui sblm dpt jumpa bby.