?

Mummies, saya baru kena bacaan kencing manis agak tinggi dalam 8 something. So macamana nak turunkan bacaan kencing manis? Ni anak pertama dan sebelum pregnant tak pernah pulak kena kencing manis.

9 Balas

Potong air manis. Itu paling senang and berkesan. Saya pun sangkut 8.4, air manis tak sentuh kecuali kalau betul betul teringin. Itu pun seteguk dua je. Nasi segenggam, lebihkan protien, sayur dan buah. Kalau pagi, makan cornflakes dengan susu, tunggu 2 jam ke atas baru makan lagi. Jangan binge eating (makan berterusan). Yg penting banyakkan minum air kosong. Jangan risau okay :)