kencing manis

Salam semua.. Klu sy ada kencing manis sblm pregnant lg.. Nk mkn apa ye yg blh turunkan bacaan kencing manis.. Skrg ni dah 7week pregnant.. Stress rasa duk fikir

2 Balas

Sis try mnum susu kambing

Mula2 jgn stress. Cuba makan fiber banyak. Overnight oat bagus sebab banyak fiber n boleh campur buahan segar. Lagi sedap dari nestum tau. Susu lembu tukar ke susu kambing pure tanpa tambahan krimer & gula. Contoh jenama higoat & super goat. Pastikan beli di farmasi yg di iktiraf seperti guardian, alpro, watson. Gula dalam Susu kambing diproses perlahan masuk dalam darah. Jd bacaan akan maintain tak mendadak naik selepas makan berbanding susu lembu yg gula nya dilepaskan penuh kedalam darah.

5y ago

X blh amik susu kambing yg berperisa la ye?