kencing manis

macamana nak kurangkan kencing manis waktu pregnant? bacaan tggi ??

2 Balas

Sye hari nie kne buat bsp.. Puase 12 mlm smpai first ambil bacaan tu.. Then breakfast just mkn roti wholemeal 2 keping dan air masak.. Puase lg dua jam.. Ambil darah lg.. Utk lunch.. Sye mkn yogurt separuh bekas yg kecil tu.. Roti wholemeal sekeping. Epal hijau satu dan air masak.. Utk dinner sblum mlm nie mkn betik dua potong. Epal hijau, roti wholemeal sekeping, yogurt td sparuh lg dan air masak.. Bsp cantik je.. Nie nk tggu yg mlm punye pulak.. Skrg puase..

5y ago

td pg sebelum ambik darah sy just minum air masak je bila cek darah td bacaan 4.7

Dear kena jaga pemakanan ja..kurangkn apa yg patut kena kurang..takut nanti checkup kena minum air gula..tu la ibu2 paling takut sgt Bab tu..suka x suka kena jaga mkn gk camna pun..