Baby newborn nangis naik kereta

Hi mummies. Nak tanya. Any tips tak baby saya 1b14hari tak nak tidur dalam kereta. Bila dia mengantuk mesti dia mengamuk nangis, dia penat baru dia tidur. Sebab saya bawa dia balik kg, so perjalanan around 2h macam tu. kalau tidur pun kejap ja, 20 minit macam tu dia dah bangun then mengamuk nak tidur balik 🤕

2 Balas

Setting car seat kena comfy untuk baby. Pastikan pengudaraan baby tak terlalu panas atau sejuk. Kadang bila letak dalam car seat, angin air cond tu tak sampai kat baby. Boleh prepare kipas kecik untuk baby.

4mo ago

Baby tak duduk dalam carseat. Saya dukung 🥲

xde pngalaman.. baby da dkt 3 bln bru bwk klua jln.. tu pun dkt2 umah je.. pjalanan dlm 10-15 min.. tu pun ikut nasib.. kdg mood ok, kdg x ok.. baby newborn susah nk predict ragam nye..