Baby susah tidur

Baby sy 1 bulan 20 hari. Memang dari newborn dia jenis susah nak tidur. Waktu dia jaundice je kuat tidur. Habis je jaundice, dia banyak berjaga. Kadang2 berjaga straight 3 ke 4 jam. Tidur tp sekejap2. Nak dipegang je atau tidur atas riba. Waktu menyusu mesti tetido, bila letak kt babycot, automatik celik. Macam mana nak buat ye. Sy da try bedung, white noise, masuk buai. Dia tetap tak lena. Tidur 10 minit 30 minit. Lepastu bangun. Tp dia mengantuk asyik menguap je. Sy try bagi puting, kdg dia lena, kdg tak. Puting terlepas dia nangis. Macam mana ye? Risau sy kalau dia x tidur siang. Bahaya tak? Sy takut ganggu tumbesaran dia.

2 Balas

biasa tu sis... klu sye, sye bia bby tdo atas pangku/riba sye dlu smpi btol2 lena bru letak kt tilam.. penah je smpi stengah jam tdo kt sye... sbb kesian klu letak kt tilam trus bgn nant tdo x ckup nanges2 lg..

Jgn risau sis dye tengah nk aturkan pola tidur dia… pastikan dia cukup tidur ja….n dia mungkin terjaga sbb x selese… tu yg nk dekat je…

1y ago

Lagi satu sepanjang dia berjaga tu main ngan dia biar dye rasa penat skit…