Fakta atau mitos?

Baby newborn saya nangis saya akan angkat dan tepuk dia sampai dia tidur. Lately ni kalau dia nangis nak tidur mesti dia nak saya angkat dulu tepuk2 sampai dia lena. Kadang tu lepas dah lena, letak bawah terus cekanggg biji mata segar bugar🥲 tapi saya baca newborn baby tak akan terajar sbb dia masih tak tahu apa2. Tapi bila saya tengok balik, anak saya macam dah biasa je kena tidur berpegang🥲🥲 helpp

3 Balas

Kadang baby ni tak selesa tidur,salah satu sebab posisi tidur dia,cam baby saya dah 1 bulan 2 hari memang ada masa dia meragam sampai kita jadi stress,so caranya saya bagi dia tidur mengiring kadang kanan kadang kiri ikut keselesaan baby juga,sama baby saya tak nak di bedung.So caranya camtu jelah,pastikan baby kenyang dan pampers dah tukar,sebab baby newborn ni kerap buang air kecil.Skrg ni cara saya nak tau baby susu jam berapa saya akan catat kat tracker the asian parent,masa berak or kencing menyusu semua saya catat dan tidur pun sama.Harap dpt membantulah

bila dia terjaga masa awk letak, cuba tepuk2 dia. jgn angkat.

Camni maksud saya