Hi mom nak tanya dekat sini ada tak baby girl 3month suka nangis and susah tidur malam ?? Help mom

Korang nak tanya normal ke baby girl 3month waktu siang tidur je then kalau berjaga pun 1jam paling lama 2jam lepastu dia nak tidur balik .. kalau bawa keluar naik kereta pun dia akan nangis je .. if malam pulak dia susah tidur 😅 timing anak saya mcm salah pulak siang tidur malam berjaga .. korang ada tak baby mcm ni ? Tolong kalau ada tips tanak anak nangis and tidur malam ..

4 Balas

Anak saya dulu macam ni..saya train dia tidur,sekarang tak bangun malam dah.. Tapi siang kena kejut dia,main dengan dia.. Anak saya xnak bangun,saya kejut lembut-lembut cakap dgn dia lepastu mandikan,main dgn dia semua.. Pukul 10 malam,bagi susu,tukar pampers,buka white noise,gelapkan bilik tidurkan baby.. Mula-mula train memang penat sikit tapi awak kena tahanlah dalam seminggu dua lepastu ok.. Dulu saya pun macam awak,anak nangis dengan saya sekali pun nangis sebab penat,stress.. Cuba follow facebook babylanguage juga sis

4mo ago

Noted ! Nanti i nak cuba cara ni harap-harap menjadi sebab dah penat nak ot malam malam HAHAHAHA

macm baby saya sebelum ni..smpai stress saya dibuatnya..Last2 ada aunty cina ni ajar..paksa dia bangun siang..kita yang kena atur.waktu tdur dia..bangunkan dia main ..biar lena pon siang..Alhmdulillah nak masuk 4 bulan dah..bby saya last menyusu jam 10.30/11 malam..bangun pula jam 6/7 pagi...

5mo ago

Anak saya ni sampai kena bedung baru tidur tapi tu la kejap sangat . Lepastu jenis kuat nangis kadang saya pun nak jadi gila dah mcm2 buat 😅 .. pernah buat juga bagi dia berjaga siang tapi tula takpe cuba juga la tips ni walaupun dia tidur 7pagi hahah letih kalau setiap malam nak hadap

anak minum susu bdn ke? try bg susu bdn sebelum tidur. buat cara side lying.

5mo ago

Dah buat tak jalan juga 🤣

Sis cuba study ttg awake window baby.

4mo ago

Dah cuba tapi tak jalan