6 week newborn baby

Hai mummies! Nak tanya ada tak macam saya yang anak tak ada ‘awake time’ memang dia nangis bila bangun then menyusu dan tidur. Kalau bangun kan then buat tummy time ke mesti merengek and nangis. Dia tak ada moment yang dia awake and diam je. Normal ke macam ni ? Anak saya baru 6 minggu. Kadang risau sebab nak buat tummy time pon dia nangis sebelum atau selepas nap pon. Macam mana eh

2 Balas

Cuba sebelum minim susu, tapi jangan tunngu sampai lapar, Dan 6 minggu, buat tummy time 1 min cukup

Now anak saya dah 1 bulan 20 hari & ada isu mcm ni. Awak dah selesaikan ke isu ni? Mind sharing?

2y ago

Nk buat tummy time biar dlm keadaan baby bersedia, kalau tgah lapar susu, tgah mgantuk, tgah kembung, mmg dia tak selesa. Dan baby time sebulan dua ni bnyak tidur dari main. Bagi saya, boleh lebihkan berborak dulu dgn baby, try komunikasi dan pujuk, tummy time tu dpt sekali je pun takpe.