Tidur newborn

Hi. Baby saya baru masuk 2 bulan. Saya sekarang ni susah sangat nak tidur lama waktu malam macam dalam pantang. Contoh lama tu 2-3jam. Sekarang ni baby selalu terjaga setiap sejam paling teruk 30 minit. Dah buntu ni. Macam macam dah saya try and error. Cuba untuk tak bagi baby tidur lama waktu siang tapo dia mengamuk. Lepas mandi petang dia mesti mengamuk nak susu then terus tidur. Baru nak ajar dia tidur pukul 9/10 malam supaya takda la dia akan terjaga selalu. Nak mintak tips dari mom dalam ni macam mana ya nak baby kita tidur lama waktu malam. Saya dah check pampers dan dah susukan dia kenyang pon tetap sama. #firstmom #ingintahu

3 Balas

Sis jangan paksa anak berjaga siang. Baby ni waktu tidur dia 16-17 jam sehari. Kalau dia nak tidur biar je dia tidur. Bila dia overtired tu yg susah dia nak tidur. Bagi pacifier m. Masukkan buai. Jgn takut nak pakai semua ni. Cuba follow baby language dkt ig or fb. Belajar dari situ. Anak saya jenis susah nak tidur juga. Banyak saya belajar dari page baby language tu. Sekarang pun usia dia baru 2 bulan. Tidaklah mudah tidur tapi Alhamdulillah tak sesusah masa awal2 dia lahir. Sama2 kita belajar ye

Anak saya pn sbulan lebih skrg pattern die siang tido kjp2 je pastu kuat nyusu. Tp alhamdulillah mlm die tido lama cuma yg penatnya siang hari tu die x tido msti nangis nk org dukung.smpai xbleh nk buat keje ape

Masukkan dia tido awal pukul 8 malam supaya dia tk overtired, jadual kne konsisten. Main dgn dia waktu siang