Susah tidur siang

Hi mommies, anak saya 5m++. Lately ni anak saya susah sangat nak tidur siang. Dia mengantuk, bila saya masukkan dia dlm buai & tidurkan dia. Dalam 10-15minit mcm tu dia dah bangun nangis. Nampak dia mcm tak puas tidur lagi tapi dah bangun. Bila nak tidurkan balik tu ambik masa dua tiga jam itupun susah jugak nak tidur. Malam okay je tidur bangun nak susu je. Saya jadi stress sbb baru nak rehat dia dah bangun & dlm masa yang sama saya kesian tengok dia mengantuk lagi. Ada tips tak mommies😔 #firstmom #firstbaby

4 Balas

Sama anak saya, hehe, ingat lepas dah fasa tak nak tido tu, tapi siang memang sekejap dia tido, bila dia x tido kita x tdo, kita jadi letih, saya sampai panggil hsbnd balik la, nasib la hsbnd keja dekat je, dia minta boss keluar kejap, kdg hsbnd rehat tu la, dia balik makan rumah, saya minta dia jaga stgh jam utk sya rehat, Alhamdullilah hsbnd sy memahami. Anak saya malam okey jgk, lps magrib dia akan tdo, malam dia bngun utk susu, lps tu tdo balik.

anak saya pon macam tu sejak 4m++ kena bagi main puas2 baru tido lama dalam sejam lebih. macam saya anak dah tido saya duduk luar anak dalam bilik. kalau saya duduk dalam bilik jugak dia mudah terjaga.

Cuba tidurkan dia di tempat gelap. tutup langsir. Sy buat mcm tu kat anak Sy. and kadang2 kena tido sekali dgn dia. barulah dia boleh tidur lama sikit

Same lah.. 5 bulan lebih bukan main pyh nau nk tdo.. kesian kan dia je tp dia mcmtulah, nk tido nak kena peel sikit😂