Siapa Mcm Saya Ne?

Mula2 perggey Langsung x alahan.. Cuma selesma Dan batuk2 sja.. Skrg da 2bln mula sa mual2 muntah2 teruk Sgt2 x boleh nk mkn apa2 pun just pakasa je sbb cian kt baby ???

9 Balas

Saya mcm sis. Xde alahan xde muntah xdw loya. Sampai x tau pun pregnant. Period mmg miss tp ignore sbb mmg x regular. Last2 baru rasa loya rasa mcm mual2. Masa tu baru gelabah nk check. Tengok2 dah 2 bln lebih pregnant. Hahahahahaha. Kalau xde morning sickness, agaknya perut dah besar baru tau pregnant.

5y ago

Saya masa tau ada bby, menggelabah jugak sebab before tu sy kerja lasak. Dan sy pernah terlibat accident. Bila scan, bby mmg dah ada waktu sy kerja lasak n accident tu. Tp syukur tak jd ape2 pada bby. Skrg dah start nk muntah2 tp bkn setiap hari.

Tu normal. Sy setiapkali pregnant utk awal2 tu akan muntah da xselera mkn.. Sampai kdg2 nak mkn pun smpai menangis.. Xtau knp sedih sgt.. Hehe.. Tp puan cuba mkn je ape yg puan rasa bole mkn even mknan tu xberapa berkhasiat.. Sekurangnya memberi tenaga pd badan puan.. Semoga tabah!!

5y ago

Ye puan kenangan terindah untuk kita ibu dpt merasa semuanya yg x akan dilupakn slmanya 😍😍saya jga doakn puan baik2 Dan baby ye😘😘😘

normal....sy dulu mse first bby...hari2 muntah mkn je terus muntah..tp sy mkn jgk..sbb ciankn bby..sepanjang ngandung hari2 muntah..hari yg nk bersalin tula bru xmuntah langsung...yg pasti..org mengandung kne kuat semangat..selalu pkey positif n happy....

5y ago

Ahah btul sis saya ne paksa je mkn sbb igt baby kt dlm cian pula tpi x lma dlm berapa lma keluar blik x tau nk bt apa da😓 keluar minum air suam mkn roti kosong tahan sikit la nanti dtg pening keluar ohoh hrp2 Cpt2 la berlalu alahan ne😓semoga baby mummy ne kuat doa kn saya ye.. Tq sis info me😘😘😘

Normal sis, sy awal2 dlu pon langsung xde alahan, smpai rse mcm xmngandung pon 😂😂 dh msuk 3 bln lebih bru ada alahan sikit2 🤭🤭 tapi skejap je dlm sbulan cmtu je, msuk 4 bln lebih dh xde alahan smpai skrg.. now 22 weeks 3 days 🤗😉

5y ago

Waa tahniah sis😘😘 ahaha tula kedang2 fikir btul ke perggey ne😁😁 skli da msuk 8 minggu astgaa btul2 I teruk Sgt2 hope Cpt2 berlalu cian kt suami mkn seorg2 hehe..

sama lah kita. saya masuk 2bulan da strt pening2 kepala. mual2 tapi muntah x teruk sgt. angin byk pulak tu 😅😅 tapi org ckp itu normal.

5y ago

Ye skrg aku pun mkn sikit da kenyang asik kentut sja memanjang.. Coz kosong perut sbb sa cuma boleh mkn bubur dengan buah he hrp2 Cpt2 la berlalu ne 😓😓tahniah sis jga diri baik2 tau semoga semuanya urusan dipermudahkn sehingga bersalin ye take care ya😘😘

Normal.. Sye smpai 5 bulan baru okey sis alahan semua.. Just mkn ape yg boleh mkn.. Xley mkn nasi.. Mkn la buah.. Roti..

5y ago

Ahaha ne bru dpt info boleh mkn buah skrg da mkn sikit2 buah tpi bila nk muntah parah asam 😓😓take care ye sis jga diri baik2 tau semoga semuanya urusan dipermudahkn sehingga bersalin ye 😘😘

Sis try minum jus mamariam.. Sy dah cuba.. Bagus minum Jus tu..

5y ago

Okk tqq mommy 😘😘nanti sa msuk page dia...

Saya pernah masa kandungan pertama... Normal, sis.

5y ago

Tq info sis😘😘😁

Normal je sis.. 1st trimester alahan mmg teruk

5y ago

Aku ne mula2 x ada apa2 skli skrg aduh parah ne😓, Tahniah sis jga diri baik2 ye semoga dipermudahkn segalanya urusan Amen 😘😘