Masa Untuk Menang Hamper Bernilai RM250!!

Mudah sahaja caranya, Mommies! Ikuti langkah-langkah yang telah ditetapkan di sini: https://community.theasianparent.com/contest/komen-menang-hamper-raya-dari-ferns-n-petals/1470

Masa Untuk Menang Hamper Bernilai RM250!!
205 Balas

Ahlan wa Sahlan ya Ramadhan❤❤ Makanan favourite di pagi Aidilfitiri tentunya Ketupat Palas, Lemang, Ketupat, Perut Lembu Kuah Kacang & 2 jenis Rendang ( Rendang Minang & Rendang Ayam). Perut Lembu Kuah Kacang paling ditunggu kami sefamily kerana ia paling unik & resepi turun temurun dari arwah nenek belah Papa😋😋😋 Rendang Ayam pula resepi arwah opah dari sebelah mama. Specialnya, serdak Rendang Ayam ni trhasil dari hirisan nipis bawang, serai, halia, lengkuas (no blender ok!) yg dimasak selama 6 hingga 7 jam. Rendang Minang pula resepi dari aunty saya yg punya aroma menarik dari kerisik & daun limau. Rendang Minang kami harus berwarna Hijau yg hnya trhasil daripada cili hijau yg diblend. Satu lg favourite kami dihari Raya adalah Mee Siam yg seakan2 bihun goreng tp mgunakan pes kacang soya sewaktu menumis. Kuih raya favourite saya tntunya kuih traditional seperti Batang Buruk, Bahulu, Putu Kacang, Kuih Makmur, Rempeyek, Popia Pintal, Kuih Siput, aneka Kerepek & Maruku. Kalau ada rezki saya tahun ni, bolehlah sy hadiahkn Hamper yg cantik menarik ni buat kedua Mama & Papa ketika Bersalaman & Bermaafan di Pagi Raya yg bnyk membantu saya & suami ketika dilanda ujian ketika musim Pandemik Covid 19, Amin.Tak sabarnya menunggu saat Bersalaman & Bermaafan di pagi Raya. Baby dlm perut pon suka hati🥰🥰🥰