berapa cm

saya dah warded harini 39w 3d.. bukaan baru 4cm. tanda bersalin blm ada. contraction pn xda.. brpa bukaan utk masuk labour room.. #first baby

45 Balas

Sya kena paksa bersalin 39w/3d JUGA I amalkn selawat nabi yunus. since 9-03-20 sya warded 2cm smpai 12hb still same 13hb dctr masukkan belon tuk tmbh bukaan CM esoknya check 4cm smpai mlm same sya dh buat mcm2 turun Naik tgga Kat hospital skuat Jln itik sya DH buat sama JUGA 4cm kul10mlm kena masuk labour room tuk pecahkn ketuban jm12 kul2am check masih 4cm kul4am 4cm kul6 4cm JUGA dctr said pagi masih sama czer lah sbp dh kering air lepas dctr kluar I bgun I g Mandi hehe basah 1badan I minum air rambut I tu petua arwah nenek i then bila kul 8:30am last check kepala dh nmpk I kepit je peha Tak sakit pon mmg contraction Ada tapi alhamdulillah sakit sikit je then drg pon nak prepare bila kena buka peha I baby kluar mcm biji buah nangka tanpa I push semua heran dctr pon mrh knp mama push blm ready lagi ni habis basah darah terpercik Kat semua org 😅 tapi kdg lain org lain Cara. Sya share pengalaman sya je

1st baby,still kt hospital ke? Klu kt hospital doktor akan pantau.klu xde progress dlm 3-hari kena induce. Pengalaman sy dulu mcm tu. Tapi jika ada progress biasa 6-7cm dah tolak masuk LR. Itu pun tak tentu,ada juga dh 10 cm baru masuk LR.Depends hospital mana & berapa ramai patients yg ada.

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin. bukaan 4cm terus tolak masuk lb. dr pkul 12 mlm tahan contraction. last2 surrender 8 pagi mtk ceaser. akhirnya keluar baby boy d hujung januari. 🥰🥰🥰

4y ago

tq😘

sy hospital shah alam hr tu 6cm dh tolak lr. tk sama ikut hospital jugak. tp mula2 sy warded tu 3 cm je ptg tu dr cek. dlm 5pg esk cek balik bru 6cm pastu baru tolak lr.

Tolak ke Labour room depend on situation. Selalunya 5cm ke atas. Tapi tengok keadaan baby dan ibu juga. Kalau memerlukan bersalin segera, tak tunggu 5 cm pun

5cm keatas depending on how fast is your bukaan. Semoga dipermudahkan segala urusan ❤️ You can do it ! Mudah mudahan baik semuaNya..

Semoga dipermudahkan urusan bersalin mommy, lancar, selamat dan sempurna semuanya, inshaa Allah aminnnn ya rabbal alamin 🤲🏻

Sis.. Zikir kn surah Yusuf sambil lurut kn tngn kt perut tu dri atas kebawah.. Moga urusan sis bersalin dipermudahkan... Insha Allah..

Spttnyo lau 4cm dh bley msuk LB dh ....sbb sye pun bkaan 4cm trus dimsukkn LB,lpas 2 tgu kjap je trus bukaan bsar n bersalin ngn slmat

4y ago

Ank no bape mcmtu.

Semoga dipermudahkan mummy, besar pahala seorang ibu yg melahirkan. Sanggup menahan sakit demi anak, goodluck mummy ♡