labour room

Ada tak mommy kat sni yng bru 4cm dh msuk labour room dan bila dah baring atas ktil tk boleh turun dri katil...nak buang air kecil pun kene msuk paik kecil?

10 Balas

Anak no 1 sy full ten Anak no 2 8cm Anak no 3 2cm blm due dh dpt surat dri kk suruh pg hosp (sy pg jam 11mlm) sbb air ketuban sikit & bby kcik 2kg (38week) , 1st time kne pecahkn air ktuban😢,,nurse suruh suami daftar msuk wad,tp doct paksa untuk bsalin mlm tu jugak,,korek2 pnye la korek 5org ganti2😥😥..xpnh rase lg mcm tu sbb yg lain pecah ktuban sndiri,,, Jln dh buka 4cm sy kne tolak LB,pastu dlm stengah jam jln buka 6cm ,doct suruh sy teran mcm org nk berak,,sy lgsg xtw mcm mne nk teran sbb perut mmg xrase sakit,,jln 6cm paksa suruh beranak dgn xde sakit construction bby,,,pkul 1am bby kluar dgn berat 3.18kg,,ni ke bukti yg doct ckp anak kcik kne bsalin,..

5y ago

Kjam nye doctor...hari tu saya dh 6cm doctor pcah kn air ktuban tpi skali je...priksa jln baby 3kli ..msa dia seluk tu sakit nyee dah la msa tu tngah contraksian

Sy dlu 2cm masuk labour room..mmg x boleh keluar dh smpai la selamat bersalin. Dri jam10am smpai jam10pm dlm labour room. Sy smpai 3 kli buang air kecing walaupun puasa sbb kena smbung air. Sy x pasti alat apa yg dorg guna wktu tlg sy ketika nak kencing, maybe hos kecil.

5y ago

Baby sy pn hri tu berak dlm perut tpi kta pakar baby sya sht...jm 3:48am msuk wad. jam 7:00pm blek

Saya masa nk bersalin dlm lr 5cm baru msuk.Doc msuk kn tiub untuk buang air kencing and pecah kn air ketuban then lepas sejam mcm tu rasa nk kencing,kencing je atas alas tu sbb confius air ketuban ke air kencing

5y ago

😣😣

Masuk labour room tak boleh gi toilet kalau nak kencing dr akan masukkan tiup dalam saluran supaya air kencing keluar. Sebab penah alami😁

5y ago

Yer skit jgk

Sy 10cm baru masuk.. start dari 2cm xrasa pun nk kencing nk berak.. sekali dorg masukkan tiub buang air kencing byk plk..

5y ago

Yer sakit ngilu..masa kncing keluar tu tk trasa

dah masuk labor room xleh g kncing ke berak..sy dulu nk trkncng pon xbg..kncng dlm tiub je

5y ago

You welcome🙂🙂

saya nk bersalin kan anak ke3 aritu ..4 cm dah kena masuk lb..x boleh nak gerak mana dh..

5y ago

Yer sis bila dh msuk lb tu dh mcam kt pnjara...hri tu saya btul2 tk blh grak sbab dh masuk air. oksigen...jntung baby lgi

Say dua dua kelahiran induce. 4cm dh trun lB.. dua jam.je kt dlm lb

5y ago

Saya pun tunggu 1jm jgak bru naik wad

Ya gitu laaaa.. X boleh kluag p toilet dah time tu

5y ago

Mau kecing situ la

Saya hari tu 6cm bru msok..

5y ago

Haah, ckp la nk kencing ke eyak... Depa suh buat kat situ jer😆