Persiapan

Hi momy semua.. Momy cha nk tnya momy2 semua beli kelengkapan apa dulu yer masa awal2 pregnant...no idea nk beli apa dulu ni...

14 Balas

Checklist barang bayi baru lahir lengkap A TO Z😘😘 Tapi . - [ ] Lotion - [ ] Mosquito relient - [x] baju baby lengan panjang ( 1helai ) - [x] Baju lubang2 ( 2psg pendek + 1psg panjang ) - [x] Romper - [x] baju lengan pendek ( 1psg ) - [x] mittens and booties( 4set ) - [x] Kain bedung ( 3helai ) - [x] Barut (8helai ) - [x] Napkins ( 1helai ) - [x] Detergent - [x] Tab mandian bayi *SHOPPE* - [x] Sabun head to toe - [x] Pemotong kuku *SHOPPE* - [x] Nasal aspirator *SHOPPE* - [x] Termometer - [x] Bedak - [x] bayi Vicks - [x] Minyak baby - [x] Baby oil - [x] Nappy rash cream - [x] Tuala - [x] Cecair pencuci botol susu khas untuk bayi - [x] Marmet cup - [x] Set tilam - [x] Selimut kecil - [x] Pampers - [x] Tisu basah - [x] Topi ( 3helai ) - [x] Bouncer Checklist Barang Pantang Mama :- - [x] Pad - [x] Milk collector - [x] Makanan ( garlic etc )🔃 - [x] Pakej Berurut - [x] Disposable panty - [x] Set bersalin nona roguy - [x] Stokin berpantang *SHOPPE* - [x] Kain batik EXTRA - [x] Carseat - [x] Compact stroller BARANG KE HOSPITAL :- 1bag kecik - [ ] Plastik baju kotor baby - [ ] Yassin - [ ] Fotostat sijil nikah / ic suami / isteri - [ ] Baju sejuk 1x - [x] Charge - [x] Toiletrist - [x] Pamper Baby - [x] Ziplock Discharge ( baju + kain batik + stokin + underware + pad + tudung sarung ) - [x] ziplock Baby ( baju + topi + mittens botties + barut + bedung + Napkin) 3set - [x] Ziplock Extra ( diposable paties + stokin + minyak angin + pad ) Bakul makanan 1 - [ ] Milo 3in1 - [x] Air mineral besar - [x] Termos air panas - [x] Biskut - [x] Garlic - [x] Roti - [x] 1pinggan + cawan + sudu garfu 1 ziplock LR - baju butang tanpa seluar + napkin + bedung + pamper ( HSNZ ) 2 ziplock brg baby - Baju + topi + mittens botties + bedung + panper sekeping + sapu tangan kecil 1ziplock discharge mak - baju + kain batik + diposable pant + pad + underware + stokin + tudung sarung 1ziplock extra Mnyak berurut + stokin extra + underware extra + wet tisu + pad extra Celah2 bag tu ltk toiletrist , charger , powerbank , yassin , plastik baju kotor , salinan sijil nikah Pastu bakul mkanan satu Termos air pnas , air mineral botol besar , sudu garfu pinggan cawan , makanan , milo , towel , pamper baby pack travel 22pcs