nk tanya

Momy bole ke pregnet dah 19 minggu. Mkn maggi tomyam.. teringin sangt..

34 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya makan maggi kari,maggi laksa dan paling teruk saya makan sambal belacan. Even my husband pun tak tahan makan pedas. Apa blh buat, saya ni susah nak telan nasi kalau tak ada lada. Masa trimester pertama je saya tak makan pedas sebab muntah kalau terhidu nasi. Ok je kot makan pedas. Tp jgn over sgt la. Nanti jd macam saya,pedih bontot bila buang air besar. Skrg saya 14 weeks.

Baca lagi
3y ago

Ye. Cuma sakit bila buang air besar

Masa 1st trisemester hampir hari2 mkn maggi. Mase tu bln puasa... Tu je yg selera masa sahur... Jadikan lauk mkn dgn nasi...hehe.. Lebih elok rebus mi nya lps tu tapis... Baru campur dgn sup perencah maggi..

mkn utk rasa jer.. jgn mkn byk.. xpregnant pun megi ni bhya.. huhu... saya pun ada ngidam mkn megi.. tp satu plastik tu bhgi dua... tu pom xguna serbuk dia.. skdr nk hilangkan rasa mngidam

VIP Member

Blh mkn sis .. tkda masalah klo sis tkda gastrik ..kekdg time pregnant ni mkn pedas sikit pn Ada yg kena pedih ulu hati .. Ada sesetengah org plk mkn pedas tkda apa²..

Makan ja...tapi jgn smpai setroli maggi awk makan...makan ja nak makan apa tapi kawal kuantiti...even buah yg bagus tu pun kalau makan lebih2 jadi tak bagus jugak 😅

VIP Member

Saya dari 1st trimester haritu.. Banyak makan megi pedas😅,ramen, pedas gila..nasib baik baby kuat..start 28weeks.. Tak sentuh megi da..

sy mkn je megi...boh syur siap cabai thai lg hahaah adoiii dh mlm jom tido kang ade plk yg mrepek ke dapo buat mgi😂😂😂

boleh tos je air rebusan tu.... buh air br.. nanti kita kongsi sesame okie... hehe.. awk semangkuk saya pun semangkuk hehe

Boleh je sis. Tp berpada². Ganti air rebusan pertama megi tu je ngan air lain sbb kt megi tu ada pengawet.

Sy pernah teringin mkn Maggie, lps mkn Maggie kluar semua balik. Haha. Muntah Muntah terus🤣