Mual, Muntah

Hi momsss.. Saya pregnant dh 2 bulan, and saya selalu muntah teruk sangat.. Sampai2 lepas makan je terus muntah, saya makan makanan yg lain still keluar lagi, and saya cuba makan buah, muntah juga. Smpai sakit tekak saya, dan selera makan pun jadi berkurang. Apalah yang patut saya buat sekarang ni?

26 Balas

Kalau x boleh mkn nasi..ambik sumber kabohidrat yg lain..cth biskut Jacob.. Jgn makan makanan yg berminyak. 1st trimester ni..mkn lebih buah2 an.. Pisang,apple hijau,strawberi..susu low fat.. Kalau muntah..beli air kelapa muda fresh....selawat n minum.. Saya amalkan bagus ..kurang rasa loya😊

5y ago

Alhamdulillah.. Nanti saya cuba minum air kelapa tu, sbab xprnah cuba lagi. Klu buah semua dh cuba makan, tapi still muntah juga. Terimakasih sis 😊☺🙏❤