Mabuk teruk

Assalamualaikum normal ke nak masuk second trimester mabuk and muntah muntah makin teruk? Saya dah nak masuk 13week, makin menjadi jadi pulak muntahnya. Makan je muntah. Apa masuk semua keluar balik. Selera makan pun takde. Dengan pening je, nak buat kerja pun takboleh.#pregnancy #ingintahu #lossofappetite

4 Balas

Lain baby lain pembawakan dia sis.. Sy ni preggy anak ke 3 No 1 muntah2 smpi 9 bulan 🤣 No 2 relax jew xada hal No 3 mual eh xlew bwk bincang punca dia sy sensitive bau.. tp muntah xada lg ni so far hehe

saya weeks 6 sampai weeks 11 teruk muntah .. 2 kali msk hosp sbb dehydration..klu teruk sgt sampai lembik boleh je msk hosp utk pulihkan bdn blk

Syaa 9week mcm tu jg masuk ja muntah masuk ja muntah , sblum2 ni xda pula msuk 9week bru mcm ni muntah

12mo ago

Normal sis.. saya masuk 10w baru mcm ni makan muntah makan muntah. Sblum tu xde mcm tu haha.

Saya 12w pun mcm tu sis. Makan ja mesti akan muntah balik lepastu. Sabar je la huhu..

12mo ago

Tu la nasib dpt inlaw baik. Raya rumah inlaw hari pertama. Pastu ta ikut dah g rumah saudara smua sbab inlaw pun nmpak kite makan je muntah dia kata takyah la pg rehat je kat rumah🤣