scan bayi di kk

hi moms , sy nak bertanya kalau g check perut dekat kk kita kena minta sendiri gambar scan bayi atau dia bg sendiri ??? sy dah 28 weeks tapi scan dye tkbg gambar scan ... btw sy first baby

26 Balas

Biasanya dekat kk diaorg tunjuk saja bila kita ada sesi scan , details baby yg print out . More to kita tahu tumbesaran baby , berat dia . Swasta more to tumbesaran dan pergerakkan baby , apa baby buat , position baby , uri dan air ketuban , jantung baby . Details berat , bentuk badan & etc . Sebab tu 24-28 weeks better gi swasta for details scan jgn tunggu kk , sebab kita nak tengok baby , ada sumbing ka jari cukup atau tak , tempurung kepala okay tak . Waktu 30-34 weeks 5d scan untuk tengok muka baby dgn jelas , confirmation jantina . 35-40 weeks scan biasa nak tau keadaan baby , lebih kurang scan biasa .

2y ago

Yang tu saya tak sure , boleh tanya doktor if masa scan andai kata terjadi mcm ni . Sebab tu penting makan asid folic serta susu . If terskip salah satu takpa . Jangan dua2 skip yer . Semoga baby dalam keadaan baik sihat & selamat .