First time check di KK

hi mommies2 , tumpang tanya . if KK inform bawa “ lebih bagus kalau dah ada gambar scan dkt klinik luar “ maksudnya if tak scan dkt luar dulu takpe kan ? nnt dkt KK dia scan jugak kan utk first timer ? sbb baru ambil appointment, and nurse inform mcmtu ja .

5 Balas

actually xyah scan dulu kt lua pun boleh...klu mampu buat lah .if not...nnt masa bukak buku tu..doktor akan scan for first time utk tgkkan due date tu and tgk nampak or tak baby...no worries... sbb xsemua mampu nak buat scan kt lua kan...50ke atas jugak..tp ade je yg murah mcm sonobee ke...

boleh je pegi mne2 klinik swasta dulu sblm pegi kk. sbb dorg nak compare kan gmbr swasta scan complete with heartbeat dgn kk punya. sbb kk punya scan jenis oldschool. nmpk kelam je kekdg 😂

2y ago

haah mmg pon. doctor je boleh nmpk jantung bby dlm tu. mak2 nii mmg x nmpk pon jantung bby tu dlm scan dorg 😂 bila print gambor nye lagi teruk. x nmpk ape pon haha

tak payah pun..kdg mintak mcm tu maybe sbb buat pregnancy test sendiri dirumah. p klinik kesihatan bhagian sakit luar terdekat utk buat confirmation,ada results rasmi tu pun dh ckup..

better pegi klinik swasta dulu untuk scan..sy baru je buat buku pink td..memang nurse akn tanya ada tak apa2 bukti yg you pregnant selain drpd check upt..

haah macam saya dating scan di luar dahulu, nak buka buku pink nanti nurse kk mintak bawak sekali