scan bayi di kk

hi moms , sy nak bertanya kalau g check perut dekat kk kita kena minta sendiri gambar scan bayi atau dia bg sendiri ??? sy dah 28 weeks tapi scan dye tkbg gambar scan ... btw sy first baby

26 Balas

tgk kot pada kk tempat masing2..sy alhamdulillah...scan pertama tu dia print tmpal kat buku pink...scan y kedua nnti bulan 7...

Hi mommy. Sepanjang check di kk memang tak pernah bagi copy daripada scan bayi. memang kena pergi swasta ya 😊

kita boleh minta dengan doktor yg scan tu . sambil dia cek , cakap saya nk gmbr scan kandungan tu .

masa sy kat kk dia buat 2 kali je. itu pon print detail scan je sis. ta de gambar. better pergi swasta sis

Kalau scan di kk tk pernah dpt. Tp kalau jmpa pakar mmg dia akan print dan tampal dlm buku pink

kat kk dorg memang x bagi sis kalau nak buat kat klinik swasta macam sy buat tuk ank 1st 😁

klo nk gmbr scan baik buat kt klinik swasta jer... klinik kk nie jarang dorg bgi gmbr scan

Better kalau nak gambar lagi clear dan di print, scan kat swasta

klinik swasta saja akan bagi. kalau gov punya dorg xda bagi.

xpernah lagi la doctor print out scan. sbb benda free 😅